Per què els jocs són importants a l’hora d’aprendre segones llengües?

Són una manera excepcional per eliminar l’estrès que pot sorgir a l’hora d’aprendre una nova llengua. Molts aspectes de l’aprenentatge de segones llengües orbiten al voltant de la confiança en un@ mateix@, i en un entorn més relaxat, és més fàcil que qualsevol alumn@ participi, posant així en pràctica aquests aspectes.

Els jocs cooperatius promouen la cohesió i comunicació grupal: al treballar de manera conjunta, ningú queda “eliminat” i cada alumn@ té la llibertat d’escollir com involucrar-se en el joc de la manera que sent més còmoda i segura per a ell@.

Ajuden a crear un bon clima d’aprenentatge: aporten diversió i emoció al mateix temps que es milloren les habilitats lingüístiques. Permetre que els i les alumnes s’ho passin bé mentre aprenen –ja sigui descobrint, experimentant, provant, mantenint-se actius/ves, etc.- és una bona manera de trencar l’associació entre aprendre una llengua i fer exercicis avorrits en un llibre de text.

Malauradament, la forma de viure la vida de la nostra societat occidental es caracteritza pel predomini d’allò individual per damunt d’allò col·lectiu. A la nostra cultura es transmeten valors que ens diuen que per tal de triomfar hem de ser millor que els/les altres.

Des de l’escola les activitats i els jocs cooperatius ben utilitzats, poden esdevenir un bon recurs didàctic per tal de generar en els alumnes actituds solidàries, per a fomentar les relacions interpersonals dins del grup, per a promoure situacions en les quals es regulin els conflictes de forma col·lectiva, etc. A més, els jocs cooperatius incrementen la comunicació intra-grupal, millorant l’ambient de grup.

Els dos primers anys de l’Educació Primària representen en gran mesura un moment de canvis en el desenvolupament cognitiu, afectiu i social i de grans avenços en l’àmbit motriu. Així, la participació en activitats cooperatives durant el cicle 6-8 anys brinda l’oportunitat als i les alumnes de prendre consciència en relació amb la possibilitat de que els companys d’activitat tinguin perspectives diferents a la pròpia.

Visita les nostres xarxes socials

  • Negro del icono de Instagram
  • Facebook - Black Circle
Avinguda Francesc Macià, 33, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona -
93 466 02 26 - 693 798 219 - Email aberdeenschoolofenglish@gmail.com
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now