Preguntes freqüents de la METODOLOGIA ABERDEEN

  1. Com poden aprendre  els infants si només juguen?

Els infants no juguen per aprendre sinó que aprenen jugant. Mentre a les escoles tradicionals l’aprenentatge va des de conceptes abstractes fins als concrets, a l’Aberdeen les experiències precedeixen el contingut teòric: tal com l’organisme humà funciona. Com més vivències reals es tinguin, més connexions neuronals es fan. Jugant, cuinant, fent teatre, experiments, etc. els nens i nenes aprenen anglès sense adonar-se’n. L’anglès queda en un segon terme i això no vol dir que sigui menys important, sinó que ells i elles no viuen l’aprenentatge de l’anglès com una tasca feixuga i difícil sinó que s’han d’esforçar a entendre i poder-se expressar per tal de poder dur a terme una activitat que els interessa. Intentem reproduir situacions reals com les que un nen o nena natiu podria viure; situacions en les quals han de poder entendre i comunicar missatges per tal de poder aconseguir allò que volen fer. La llengua torna a tenir un sentit real en comptes de ser un aprenentatge abstracte i descontextualitzat.

 

2. Com poden aprendre bé l’anglès si no estudien gramàtica?

A l’Aberdeen apostem per la metodologia comunicativa, que es basa en la idea que la llengua s'aprèn quan s'ha de comunicar un significat real. Quan els alumnxs participen en converses reals i significatives, utilitzen estratègies naturals per a l'adquisició d'idiomes, i això inclou estructures gramaticals. Així doncs, creiem que és molt important saber parlar i dominar la llengua abans d’aprendre la gramàtica d’aquesta. Tal com hem fet tots i totes nosaltres en les nostres llengües maternes, primer hem après a parlar, després a llegir/escriure i finalment a analitzar allò que escrivim (gramàtica). D’aquesta manera, nosaltres intentem seguir l’ordre natural de l’aprenentatge i fins que no hi ha un gran domini oral de la llengua, no introduïm conceptes abstractes com la gramàtica. 

 

3. És necessari treure’s el First certificate?

Avui en dia l’anglès és molt necessari tant per viatjar, en els estudis superiors o en el món laboral i, moltes d’aquestes escoles/universitats o llocs de treball, demanen un nivell mínim per poder accedir-hi. El first certificate demostra que tens les habilitats necessàries per poder treballar o estudiar en un context anglosaxó i per tant, molta gent creu necessari treure’s aquesta titulació de Cambridge. Tanmateix, nosaltres no creiem que un certificat que basa la nota en un examen, pugui demostrar els coneixements reals d’una persona, ja que no es tenen en compte els estats anímics dels estudiants ni altres variables que poden demostrar un domini de la llengua. Ex. Un alumnx català amb pare o mare anglès que és totalment fluït/da oralment, no aprovaria un examen com el First certificate, ja que no coneix la terminologia teòrica específica referent a la gramàtica de la llengua anglesa. O un alumne que coneix perfectament totes les estructures gramaticals necessàries per aprovar l’examen, es posa molt nerviós/sa i suspèn. Cal esmentar que a Anglaterra no s’estudia la gramàtica com s’estudia aquí a Catalunya, ja que no consideren necessari un aprofundiment tan específic de la llengua a no ser que els interessos de la persona el o la portin a estudiar alguna carrera/estudi relacionat amb la llengua. Ex.  Lingüística  de la llengua anglesa. Dit això, entenem que poder demostrar el nivell d’anglès a la nostra societat es fa a través d’aquest tipus de certificats i entenem que és una necessitat real. Així doncs, nosaltres proposem fer acompanyament a aquelles persones que ja tinguin un nivell oral suficient per fer l’examen de nivell B2 (que és el mateix que el del First Certificate) i fer un acompanyament emocional i teòric per poder aprovar l’examen. 

 

4. Com puc saber quin nivell té el meu fill o filla si no fan exàmens?

Nosaltres creiem que els nivells no són una línia rígida i que per tant, un examen no pot avaluar el coneixement de cada alumnx. El fet de treballar amb grups reduïts permet conèixer bé els nostres alumnxs i així poder crear els grups adequadament tenint en compte el seu nivell, els seus gustos i benestar sense tenir la necessitat de fer exàmens periòdics on, més que els nivells, s’avalua la memorització de conceptes abstractes i crea ansietat en els infants i adolescents.

 

5. Treballeu amb llibre? I s’emporten deures a casa?

A l’Aberdeen elaborem els nostres propis dossiers amb material actual, crític, proper i interessant per als nostres alumnxs. Ex. Hackers, amor romàntic… Aquests dossiers es fan servir durant les classes i s’adapten al ritme de cada grup. Als workshops, també elaborem tot el material nosaltres mateixes i intentem que aquests es generin arrel d’un interès de la professora. Ex. Speak your mind, pronunciation, yoga.. Pel que fa als deures, no creiem que siguin necessaris ja que tant les classes com els workshops tenen un cicle continu amb un principi i un final; i a més a més som conscients que els infants/adolescents ja inverteixen prou temps en  les tasques de les escoles/instituts. 

Visita les nostres xarxes socials

  • Negro del icono de Instagram
  • Facebook - Black Circle
Avinguda Francesc Macià, 33, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona -
93 466 02 26 - 693 798 219 - Email aberdeenschoolofenglish@gmail.com
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now